RECEPTY

  •   Kura na troch horciciach
  •   Šalát z čínskej kapusty
  •   Bravčové vrabce
Kurca na 3 horčiciach

Suroviny:
100g masla
1 pohár zaváranej zeleniny v náleve
1 ks kurča
MARINÁDA
1 lyžica plnotučnej horčice
1 lyžica kremžskej horčice
1 lyžica dijónskej horčice
1 lyžica ríbezľového lekváru

 

Počet porcií: 4

 

Čas prípravy: 30 min.

 

Príprava receptu:
Kurča očistíme a naporciujeme podľa potreby. Môžeme použiť štyri kuracie stehná alebo len kuracie prsia. Mäso okoreníme, osolíme a rozložíme na pekáč.

V miske zmiešame všetky druhy horčice spolu s ríbezľovým lekvárom. Všetko zmiešame do marinády, ktorou potrieme naporciované kurča zo všetkých strán. Celé kurča potrieme aj z vnútra. Pridáme pohár zaváranej zeleniny aj s nálevom, poukladáme plátky masla a pečieme v stredne rozohriatej trúbe, až sa kurča rozpadá a má zlatisto hnedú farbu. Podľa chuti môžeme dať pod mäso slaninu.

Kurča troch horčíc podávame s knedlou.

 

Prajeme dobrú chuť
Šalát z čínskej kapusty

Suroviny na šalát:
¼ čínskej kapusty
2 stredné mrkvy
1-2 stonky stonkového zeleru
1 stredná červená repa varená
Za hrsť baby špenátu
Nakrájať na drobno

 

Dresing:
3 PL olivový olej
1 PL citrón
1 KL horčice – ja používam našu francúzsku alebo DIJON
Soľ, korenie
Všetko vyšľahať metličkou do krémovej konzistencie...

K tomu zjesť nejakú bielkovinu...kura, ryba, tofu, alebo 2 vajíčka

 

Prajeme dobrú chuť
Bravčové vrabce

Suroviny:
1kg prerastenej bravčovej krkovičky alebo pleca
MARINÁDA:
1,5 dl olej
2 väčšie cibule
1 hlávka cesnaku
korenie čierne mleté
majoránka
3 PL SNICO horčica plnotučná
5 PL SNICO kečup jemný
Soľ

 

Počet porcií: 4

 

Čas prípravy: 2 hod.

 

Príprava receptu:
Mäso nakrájame na väčšie kusy a naložíme do marinády z oleja, nakrájanej cibule, popučeného cesnaku, korenia, soli, horčice a kečupu.
Necháme cez noc odležať v chladničke.
Pred pečením preložíme do pekáča, podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a pečieme pri 200 °C cca 1 hod, odkryjeme alobal a dopečieme ešte asi ½ hod.
Podávame s hlávkovou kapustou, dusenou na karameli a domácou knedľou.

 

Prajeme dobrú chuť